picture

3F: Vækstplan kræver job-bro til ledige

Regeringen har fået vækstplanen på plads med bredt flertal. Den skal skabe job i fremtiden. 3F efterlyser bred politisk handling om tiltag, der kan skabe job og løsninger for ledige før 2014 og 2015, hvor vækstplanen batter for alvor.

Af Hans Christian Graversen, Fagbladet 3F, graversen@3f.dk

Fradrag til danskere, der hyrer håndværkere, lavere skat for virksomheder. Og offentligt byggeri, renovering og investeringer for milliarder.
De sidste dele af regeringens vækstplan er på plads. Det skal sætte skub i dansk økonomi og skabe job. Og planen er i hus med bredt flertal. Det vækker glæde i 3F:
- Aftalen ligner i det store hele den vækstplan, regeringen præsenterede tidligere på året. Danmark er i en svær økonomisk krise. Derfor er det godt, at partierne på Christiansborg bredt finder sammen om en aftale, der skal være med til at skabe nye arbejdspladser, siger 3F's forbundsformand, Poul Erik Skov Christensen.

Skab job nu

3F's formand peger på, at vækstplanen dog ikke løser de problemer, ledige danskere står med her og nu. Og han efterlyser bredt politisk fokus, der kan skabe job og løsninger, før vækstplanen for alvor batter fra 2014 og i årene fremefter.
- Jeg havde gerne set, at der var et større fokus på at skabe arbejdspladser nu og her. Flere af initiativerne i aftalen vil desværre først have en effekt, der skaber job de næste år. Det danske arbejdsmarked står i en meget svær situation i disse måneder. Derfor er der brug for også at have fokus på den nærmeste fremtid, siger Poul Erik Skov Christensen.
Han opfordrer til, at de politiske partier går i deres lønkamre for at vurdere, hvilke initiativer, der kan bygge ”den nødvendige bro” fra den nuværende situation, hvor mange har mistet jobbet. Og til der atter er efterspørgsel på arbejdskraft.

Plan med mange ansigter

De forskellige partier og organisationer hæfter sig ved hver sin gevinst i vækstplanen. Fra jobeffekt, sænket selskabsskat og afgift på energi. Til fjernelse af afgifter på sodavand, som var blandt sidste ting, der kom på plads.  
For 3F er det især job og investeringer, der vækker glæde. Og 3F peger på, at der sættes en milliard kroner af til efteruddannelse og uddannelse af voksne.
Det skal sikre, at ansatte lærer nyt og får de rette kvalifikationer, så virksomhederne kan konkurrere med udlandet.

25. apr 2013 12:00

Relaterede nyheder

Flere nyheder